Kíméletes fogászati érzéstelenítés

Fájdalommentes fogászati kezelés és érzéstelenítés a lehető legkisebb kellemetlenséggel. Hogyan lehetséges ez?

Sokan már legszívesebben az érzéstelenítésnél futamodnának meg  a fogorvostól… De miért is félünk ennyire? A régi típusú érzéstelenítés valóban sokszor komoly fájdalommal járt szemben a mai modern technikákkal, melyek segítségével valóban minimializálhatjuk a fogászati érzéstelenítés kellemetlenségét. Vegyük sorra, milyen tényezőkkel segíthetünk:

  • 1. Érzéstelenítjük a felületet egy jóízű érzéstelenítő zselé segítségével, így maga a szúrás szinte észrevehetetlen lesz.
  • 2. Fele olyan vastag tűket is tudunk már használni, mint régen, aminek a vége lézerrel élezett, a palástja pedig szilikonnal bevont, így jelentősen csökken a szöveti ellenállás és fájdalom.
  • 3. Cilinderampullás fecskendőt használunk, mellyel folyamatosan, lassan és pontosan irányítva juttatjuk be az érzéstelenítő folyadékot, lecsökkentve a fájdalmat okozó feszülést.
  • 4. Megmozgatjuk (vagy vibráltatjuk) az érzéstelenítés közben a környező szöveteket, így minimálisra csökkentjük a fájdalom elvezetését (kapu effektus).

Az említett módszerek együttes alkalmazásával sokszor szinte észrevétlenül tudjuk az érzéstelenítést elvégezni, így a következő alkalommal már szívesebben jönnek el a fogászati kezelésre.

Akik még ilyen kíméletes érzéstelenítés mellett is szoronganak a fogászati kezeléstől, azok számára rendelkezésre áll a TriDent Esztétikai és Családi fogászaton: www.trident.hu az ún. éber szedáció, mely a szorongást minimálisra csökkenti. Ezzel az eljárással egy későbbi bejegyzésben tervezem foglalkozni.

Leave a reply