FOGHÚZÁS NÉLKÜLI FOGSZABÁLYOZÁS

TriDent Budapest Esztétikai és Családi Fogászat, Implantológiai Központ

Gyermek és felnőtt fogszabályozás kíméletes, foghúzás nélküli modern módszerekkel

Ha szabálytalan, torlódott a fogazata, vagy túl nagy rések vannak a fogai között, látogasson el hozzánk egy konzultációra, igyekszünk megtalálni Önnek vagy gyermekének a legmegfelelőbb kíméletes, foghúzás nélküli fogszabályozási eljárást!

Alább részletesen olvashat a fogszabályozás menetéről, típusairól és egyéb tudnivalókról a modern, kíméletes, lágy erőkkel dolgozó fogszabályozásról, és az egyre népszerűbb láthatatlan fogszabályozásról.

Rendelőnkben egyaránt rendelkezésére áll a legkorszerűbb passzív önzáró, foghúzás nélküli gyermek fogszabályozás, illetve a felnőtt fogszabályozás szintén foghúzás nélkül, valamint a kisebb fogazati eltérések megoldására alkalmas láthatatlan fogszabályozás átlátszó sínekkel.

Modern, kíméletes, foghúzás nélküli fogszabályozás lágy erőkkel (Damon technika)

A TriDent Esztétikai és Családi Fogászat és a Csiki Fogszabályozás együttműködésének köszönhetően már rendelőnkben is elérhető a jelenleg orvosi és esztétikai szempontból legkorszerűbbnek tekintett, kíméletes, úgynevezett Damon Passzív Önzáró technika, vagy „lágy erejű fogszabályozás„, vagy más néven a „foghúzás nélküli fogszabályozás”, mely számos előnyt tartogat mind a felnőtt fogszabályozás, mind a gyermek fogszabályozás területén:


 • Kíméletes, mivel 400–600-szor kisebb erőkkel lehet mozgatni a fogakat (ezért nevezik lágy erejű fogszabályozásnak)
 • Sokkal könnyebb megszokni és viselni a készüléket a lágy erők és a kisebb brackettek (felragasztott tappancsok) miatt.
 • Gyorsabb is vele a kezelés mint a hagyományos fix készülékkel.
 • Biológiai szempontból sokkal előnyösebb a kezelés a fogak, a fogágy és az állcsontok számára a lágy erők miatt.
 • Foghúzás nélkül meg lehet vele oldani bármilyen mértékű torlódást a nagy oldalirányú tágító képesség miatt, ezért is hívják „Foghúzás nélküli fogszabályozás”- nak.
 • Kevesebbszer és ritkábban kell jönni: az ún. aktiválások (kontroll, ívcserék, stb.) a kezelés első 8-10 hónapjában 2 havonta történnek, utána pedig havonta. Ez elérhetővé teszi a budapesti pácienseinken kívül a nem Budapesten élőknek is a legkorszerűbb kíméletes fogszabályozást.
 • Szép széles mosolyt lehet varázsolni mindenkinek az arcára. A funkcionális, mosoly, és arcesztétikai eredmények a kezelések végén önmagukért beszélnek.
 • Könnyebb a tisztítása mivel nincsenek gumi rögzítőelemek és kisebbek a brackettek (felragasztott tappancsok)
 • Esztétikus kompozit és fém kivitelben elérhető.

foghúzás nélküli fogszabályozás

Fém és esztétikus tappancsok a felső első fogakon a kíméletes rögzített fogszabályozóval

Tipikus és szép megoldások rendelőnk fogszabályozási eseteiből:

Előtte

Utána

Előtte

Utána

Kérdések - válaszok

 • Mikor érdemes elkezdeni?

  A legmodernebb szemlélet, melyet mi is vallunk, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járó módon kezeljük pácienseinket, egyúttal a lehető legtökéletesebb eredményt érjük el. Ezért az ún. vegyes fogazatban (még vannak tejfogak is) csak akkor alkalmazunk előkezelő készüléket, ha mindenképpen muszáj. Sokszor folyamatos, négy-hathavonta történő kontroll mellett a teljes maradó fogazat megjelenéséig nem történik semmilyen kezelés, és utána fix lágy erőkkel működő ún. Damon Passzív Önzáró rendszerű készülékkel sok éves kezelés helyett átlagosan másfél év alatt megoldunk minden problémát legtöbbször foghúzás nélkül.

 • Kinek lehet?

  Sosem késő belevágni a gyermekkorban el nem végzett fogszabályozó kezelésbe, amikor cél a gyönyörű mosoly, a fogak tisztíthatósága, az egészséges harapás és az állkapocsízület funkciójának biztosítása. A lágy erejű Damon Passzív Önzáró technika segítségével a felnőtt fogszabályozás esetén minden eltérést ugyanolyan elvek alapján kezelünk, ahogy a gyermek fogszabályozás során, kompromisszumok nélkül, ráadásul legtöbbször foghúzás nélkül és rövidebb kezelési idővel. A lágy erők miatt a már fogágybetegséggel kezelt páciensek fogszabályozása is lehetséges, ilyen esetben azonban a fogágy kezelésnek a fogszabályozás előtt meg kell történnie és a fogszabályozás során folyamatos fogágy kontroll és tökéletes szájhigiénia szükséges.

 • Hogyan történik? Hogyan kell fizetnem?

  Az első fogszabályozási konzultáció MOST ingyenes! Amennyiben Ön rendelkezik 3 hónapnál nem régebbi panoráma röntgennel, ezt kérjük hozza magával! Amennyiben ezzel nem rendelkezik,  a TriDent fogszabályozás rendelőjében a panoráma röntgen díja 4.000 Ft. Teleröntgen készítésére beutalóval, külső helyszínen kerül sor, díja 4.000 Ft. Rendelőnkben a fogszabályozási kezelést megelőzően minden esetben részletes, írásos kezelési tervet és árajánlatot adunk át, melyet a fogazatról készített minta, a röntgen felvételek és a fénykép dokumentáció alapján készítünk el.

A részletes, személyre szabott tervezés, úgynevezett fogszabályozási analízis díja 30.000 Ft.  E díj tartalmazza a lenyomatvételek díját és az analízis elkészítésének díját. Amennyiben Ön elfogadja a kezelési tervet és árajánlatot, úgy elkezdődik a fogszabályozó kezelés.

Láthatatlan fogszabályozó

Újdonság a felnőtt fogszabályozásban: A TriDent fogszabályozási rendelésén már kedvező áron elérhető a „láthatatlan fogszabályozó„, mely alkalmas kisfokú torlódások, rések zárására felnőttek és fiatal felnőttek számára. Az eljárás során a minta alapján számítógépes modell segítségével készülő átlátszó műanyag sínek napi 20-22 órás viselésével végezzük a fogszabályozást. A teljesen átlátszó síneket 2 hetente cseréljük, így a fogak folyamatos és ideális mozgatása meg tud valósulni. Nincsenek fém alkatrészek és rugók, az átlátszó sínek képesek észrevétlenül, feszítő érzés nélkül elérni a fogak milliméternyi elmozdítását. A láthatatlan fogszabályozó síneket könnyű tisztítani, megszokása gyors, kényelmes, a sín viselésekor fellépő pöszeség 1-2 héten belül legtöbbször megoldódik. Nálunk már töredék áron:  (70e Ft tervezési és átadási díj+ 30e Ft sínenként 2 hetente, ez pl. 10 sínpár esetén 670e Ft) elérhető a láthatatlan fogszabályozó az “Invisalign” költségéhez képest sokkal kedvezőbb, ami átlagosan 1,5M Ft.

Aki a fogszabályozási rendelést végzi a TriDent Esztétikai és Családi Fogászaton:

A rendelőnkben a fogszabályzó kezeléseket Dr. Peák Anett fogszabályozó specialista végzi, aki a lágy erejű, foghúzás nélküli önligírozó fogszabályozás technikáját (Damon technika, Pitts 21 protokoll) képviseli.

Időpont kérés

  Adatkezelési nyilatkozat

  TriDent Esztétikai és Családi Fogászat

  … hogy Ön is elégedett és gyönyörű mosollyal gondoljon vissza a TriDentnél végzett fájdalommentes kezelésekre!
  A hét minden munkanapján várjuk Önt is barátságos, nyugodt légkörben, high-tech felszereltséggel!

  — Dr. Tóth György

  Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Itt kérhet visszahívást!

  Munkatársunk 1 munkanapon belül visszahívja!

  Sürgős esetben hívja munkanapokon 9-19h között a +36 1 230 8067 vagy a  +36 20 945 8797 számunkat.