PROFESSZIONÁLIS FOGFEHÉRÍTÉS

TriDent Budapest Esztétikai és Családi Fogászat, Implantológiai Központ

A fogfehérítés mai modern, ún. professzionális fogfehérítés módszerét az Egyesült Államokban a ’90-es évektől alkalmazzák, ahol naponta több ezer fogfehérítést végeznek.

A professzionális fogfehérítés lényege a biztonság és a hatékonyság. A professzionális fogfehérítés során olyan nagy hatékonyságú anyagot juttatunk a fog felületére vagy a gyökérkezelt fog esetében a fogba, mely oxidáció útján rövid láncú, színtelen anyaggá bontja a fogak belső elszíneződéséért felelős festékanyagok (pigmentek) hosszú láncú makromolekuláit. A fogfehérítésre legnagyobb tapasztalattal alkalmazott anyag a peroxid, mely kis molekulasúlya miatt könnyen bejut a fogszövetekbe, így alkalmas a mély és tartós fogfehérítésre.

Napjainkban már Ön Budapesten a TriDent Esztétikai és Családi Fogászaton is elérheti a legkorszerűbb fogfehérítési módszereket:


 • a professzionális sínes fogfehérítést, melynek során lenyomatot veszünk a fogazatról, majd a lenyomat alapján elkészült mintára a fogtechnikus elkészíti a puha gumiszerű műanyagból az átlátszó fogfehérítő síneket. Ezen sínek használatával átlagosan 7-10 alkalom elégséges a fogak látványos fehérítésére. Előnye, hogy szabályozható, kevesebb érzékenységgel jár, mint a gyorsfehérítés, és költséghatékonyabb is, valamint hosszú évekig alacsony költséggel fenntartható a fogak fehérsége.
 • a rendelői gyorsfehérítést (nagy energiájú LED lámpás fogfehérítés), melyet akkor alkalmazunk, ha nincs idő a sínes fogfehérítés alkalmazására.
 • a kombinált -másik nevén hibrid- fogfehérítést (LED lámpás fogfehérítés + professzionális sínes fogfehérítés) akkor alkalmazzuk, ha a fogfehérítés gyors kezdése után szükséges a pontos szín beállítása
 • a gyökérkezelt fogak belső fogfehérítését akkor végezzünk, amikor egy gyökérkezelt fog szürkésen-barnásan elszíneződött. Ilyenkor a külső fogfehérítés kevéssé hatékony, ezért belső fogfehérítésre van szükség. A belső fogfehérítés során előbb megvizsgáljuk, hogy megfelelő-e a gyökértömés, ha igen, akkor az íny szintjén lezárjuk a gyökércsatornát, így kialakítunk egy üreget a fog belsejében, amibe bele tudjuk tenni a fogfehérítő anyagot, majd 1-2 napra lezárjuk. Ezt addig ismételjük, amíg el nem érjük a kívánt fehérséget.

A TriDent Esztétikai és Családi Fogászaton a professzionális fogfehérítés során olyan nagy hatékonyságú, prémium kategóriás (ZOOM, USA) fogfehérítő anyagot használunk, mely a fogfehérítő összetevője mellett amorf kalcium foszfátot is tartalmaz, amely csökkenti az érzékenységet.

Győződjön meg Ön is a professzionális fogfehérítés modern és biztonságos módjának hatékonyságáról!

A professzionális fogfehérítés lényege, hogy olyan nagy hatékonyságú fehérítő anyagot juttatunk a fog felületére vagy -gyökérkezelt fog esetén- a fog belsejébe, mely oxidáció útján bontja a fogak elszíneződéséért felelős festékanyagok (pigmentek) makromolekuláit. A professzionális fogfehérítésre legnagyobb tapasztalattal alkalmazott anyag a peroxid, mely kis molekulasúlya miatt könnyen bejut a fogszövetekbe, így alkalmas a mély és tartós fogfehérítésre.

További információkért látogasson el a fogfehérítéssel foglalkozó tematikus oldalunkra:
www.feherites.hu

Tipikus és szép megoldások rendelőnk esztétikai fogászati eseteiből:

Előtte

 • a fogfehérítés előtt átlagos színű fogazat, elütő színű töméssel

Utána

 • a professzionális sínes fogfehérítés után kicseréltük a régi tömést, így szép, egységes fogazatot hoztunk létre

Előtte

 • átlagos színű fogak fogfehérítés előtt

Utána

 • a professzionális sínes fogfehérítés után szebb, egészségesebb kinézetet kölcsönöz a boldog mosoly

Előtte

 • az elszíneződött gyökérkezelt fogat belső fogfehérítéssel fehérítettük…

Utána

 • …majd a teljes fogazatot professzionális sínes fogfehérítéssel tettük egységessé

Előtte

 • átlagos színű fogak fogfehérítés előtt

Utána

 • Milyen szép egy férfi mosolya is, ha fehérek a fogai: a professzionális sínes fogfehérítés a legtartósabb fogfehérítési módszer!

Előtte

 • komplex esztétikai fogászati eset: elszíneződött jobb felső nagymetsző, lecsorbult bal felső kismetsző, átlagos alap fogszín a fogfehérítés előtt

Utána

 • a szép egységes fogazat a jobb felső nagymetsző belső fehérítése, a teljes fogazat professzionális sínes fehérítése és a bal felső lecsorbult kismetsző élpótlással történt restaurációja után

Előtte

 • gyökérkezelt, elszíneződött bal felső kismetsző fog, a sarkán lecsorbulva

Utána

 • a gyökérkezelt fog belső fogfehérítése után korona készítése nélkül restauráltuk a lecsorbult részt, majd az egész fogazatot professzionális sínes fogfehérítéssel fehérítettük, így érve el az egységes szép fogazatot

Időpont kérés

  Adatkezelési nyilatkozat

  TriDent Esztétikai és Családi Fogászat

  … hogy Ön is elégedett és gyönyörű mosollyal gondoljon vissza a TriDentnél végzett fájdalommentes kezelésekre!
  A hét minden munkanapján várjuk Önt is barátságos, nyugodt légkörben, high-tech felszereltséggel!

  — Dr. Tóth György

  Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Itt kérhet visszahívást!

  Munkatársunk 1 munkanapon belül visszahívja!

  Sürgős esetben hívja munkanapokon 9-19h között a +36 1 230 8067 vagy a  +36 20 945 8797 számunkat.