Kezelőegységek

Rendelőnkben 5 csúcskategóriás kezelőegységgel dolgozunk, mely lehetővé teszi, hogy Ön a kényelmen felül a legmodernebb, precíz ellátásban részesülhessen akár egy egyszerű esztétikus tömés elkészítése, akár egy fogbeültetés (fogászati implantátum, műgyökér behelyezés) esetén. Az ergonómikusan kiképzett memóriás elektronikus ülések, a testhőmérsékletre melegített vízsugár, az elektromosan mozgatott tálca a kényelmet szolgálják, a beépített nagy teljesítményű kettős elszívórendszer, a fúrók száloptikás világítása, a kezelőszervek érintőfelületei a biztonságot és a tiszta munkavégzést szolgálják, a beépített amalgámelválasztó pedig a legkorszerűbb EU-s környezetvédelmi elveknek megfelelő.

3D fogászati CT felvétel:

A TriDent rendelőjében már elérhető Önnek is a legmodernebb, nagy felbontású, kis sugárterhelésű 3 dimenziós képalkotó eljárás, a fogászati CT (3D CBCT: Cone Beam CT) , mely a legprecízebb három dimenziós felvételt adja a fogakról, az azt körülvevő csontállományról, arcüregről. Ennek köszönhetően fogorvos specialistáink pontos képet láthatnak az adott fogászati, szájsebészeti beavatkozás helyéről, ezért tervezhetővé, pontosabbá és kevésbé invazívvá válnak a fogászati beavatkozások.

Milyen esetekben előny a 3D CBCT (fogászati CT) felvétel?

 • szájsebészeti
 • implantológiai (műgyökér beültetés)
 • endodonciai (gyökérkezelés)
 • parodontológiai (fogágy)
 • fogszabályozási
 • góckutatáskor

Mik az előnyei a CBCT berendezésünknek?


 • Egyénre szabott minimális sugárterhelés:a CBCT készülékkel a csont felépítése alapján határozzuk meg a szükséges minimális sugárterhelés mértékét

 • Gyors: 13 másodperc alatt el tudunk készíteni egy teljes száj CT-t. Természetesen az elemzés azért időt igényel 🙂

A CT vizsgálatról

FONTOS: a fogászati CT vizsgálat előtt kérjük, hogy minden fémtartalmú dolgot távolítson el a nyakából és a fejéről (fülbevaló, nyaklánc, piercing, kivehető fogpótlás, hajcsat, hallókészülék stb.).

Ólommellényt kap a teljes védelem érdekében, majd beállítjuk a megfelelő pozícióba, álló helyzetben.

A vizsgálat 13 másodperce alatt teljes mozdulatlanságot kérünk az éles felvétel érdekében. ha közben bemozdul, elmosódott kép keletkezhet, ami miatt a felvétel megismétlése válhat szükségessé.

Hölgyeknek: esetleges várandósságáról feltétlenül tájékoztassa a kezelőorvosát, mivel ilyenkor csak életet veszélyeztető esetben javasolt CT felvételt készíteni!

Panoráma röntgen:

ez a képalkotó eljárás arra hivatott, hogy megmutassa számunkra nemcsak a fogakat és azok közti szuvasodásokat, hanem a fogat körülvevő csontállományt, az arcüreget, a csontban található idegcsatornákat, az esetlegesen elő nem tört fogakat (legtöbbször bölcsességfog), illetve az állkapocsízületet.

Segítségével sok olyan elváltozást tudunk diagnosztizálni, ami a nemcsak a fizikális vizsgálat, hanem a kis fogászati röntgen felvételen is rejtve marad, és ennek köszönhetően sok fogat meg tudunk menteni akár egy esztétikus fogszínű töméssel, gyökérkezeléssel, vagy szájsebészeti beavatkozással. A szájsebészeti műtéteket (pl. bölcsességfog eltávolítás) kizárólag előzetes röntgen vagy 3D CT alapján tervezzük és végezzük el.

Számítógéppel tervezett fogbeültetés:

melynek lényege, hogy az előzetesen elkészített CT (computer tomograph) felvételen számítógép és speciális szoftver segítségével 3 dimenzióban tudjuk tervezni a –csont mennyiségének és minőségének függvényében- a fogászati implantológiai (fogbeültetés, műgyökér beültetés) beavatkozásokat, illetve a bonyolultabb szájsebészeti műtéteket.

a fogbeültetést (implantáció) 3D CBCT felvétel alapján számítógéppel tervezzük

Segítségével meg tudjuk határozni a beültetendő műgyökér/műgyökerek (implantátumok) tervezett helyét, méretét, és a beültetés optimális irányát, így nagyobb biztonsággal tudjuk elvégezni az implantációs műtéteket.

Kéjgáz:

a fogászati bódítás (kéjgáz, fogászati altatás) nagyban csökkenti a szorongást, félelmet

Az eljárás lényege -melyet bódításnak, vagy fogászati altatásnak is neveznek-, hogy a páciens nitrogénoxidul (kéjgáz) és oxigén altatógépen adagolt biztonságos keverékét lélegzi be, mely alkalmas az alkalmazott érzéstelenítő hatásának fokozására, valamint a szorongás, félelem oldására, nagymértékű csökkentésére, miközben tudatát megőrzi, képes kérdésekre reagálni, együttműködni, ezáltal a fogorvosi kezelés pozitív élményként rögzül. Egészséges embereken alkalmazható, légzéssel kapcsolatos betegségek a kizáró ok. Rendelőnkben lehetőség van éber szedációban történő kezelésre akár kisebb beavatkozások esetén (a fogkő eltávolítás vagy tömés) de leggyakrabban szájsebészeti beavatkozások (foghúzás, bölcsességfog eltávolítás és fogbeültetés) esetén vesszük igénybe az éber szedációt , mely manapság már a biztonságos és választható kezelések közé tartozik nemcsak felnőttek, hanem gyerekek esetében is.

A kéjgázzal végzett fogászati altatás közben folyamatosan követjük a páciens pulzusát és a vér oxigén-telítettségét. Fontos szabály, hogy a kezelés előtt 3 órával nem ehet, csak minimális mennyiségű vizet fogyaszthat. A kezelés után 30 perccel már autót vezethet.

Pulzoximéter:

ezzel a készülékkel folyamatosan nyomon tudjuk követni a páciens pulzusszámát (szívfrekvencia) valamint a vér százalékos oxigéntelítettségét (szaturáció) a különböző, éber szedációban végzett kezelések, például szájsebészeti műtétek, fogászati implantátum behelyezés során.

Minimál invazív fogászat (mikrofogászat):

ez az eljárás azt jelenti, hogy extrém kis fejű fúróink (1 mm-nél kisebb fejű!) és fogászati binokuláris nagyítónk segítségével a szuvasodások tisztításánál csak a legszükségesebb mennyiségű foganyagot távolítjuk el így az egészséges fogállományt meg tudjuk kímélni.

A koronák, héjak előkészítésénél, és a szájsebészeti, fogászati implantológiai beavatkozások során pedig a nagy nagyítás miatt még precízebben és kíméletesebben tudunk dolgozni.

Fogászati operációs mikroszkóp:

Rendelőnkben 3 fogászati operációs mikroszkóppal végezzük a mikroszkópos gyökérkezeléseket és a mikroszkópot igénylő mikrosebészeti és nagy precizitású előkészítő munkákat. Fogászati mikroszkópunk lehetővé teszi az 5x-25x-ös nagyítást is, legújabb, LED technológiájú fényforrásának köszönhetően pedig a nagy intenzitású és egyenletes fény mellett sem melegít.

Digitális gyökércsúcs meghatározás:

a fogak gyökérkezelésénél egészen az utóbbi időkig röntgen segítségével határoztuk meg a gyökércsatornák hosszát, melyet pontosságában a digitális gyökércsúcs bemérő műszer váltott fel praxisunkban.

a digitális gyökércsúcs lokátor a modern gyökérkezelés egyik alappillére

Működésének lényege, hogy az elektromos ellenállás változásából mikroprocesszor segítségével a gyökércsúcsot 0,1 mm pontossággal határozza meg. Egyaránt képes nedves és száraz illetve véres környezetben a megbízható működésre.

a nyomatékhatárolt gyökérkezelő motor segít a bonyolultabb gyökérkezelésekben is

Air flow:

ennek a professzionális szájhigiénés kezelést segítő berendezésnek a segítségével –amit sópolírozásnak is neveznek- a fogkő eltávolítás után nagy nyomáson fecskendezünk apró nátrium-bikarbonát részecskéket vízzel elegyítve a fog felszínére, így képesek vagyunk eltávolítani a kisebb felületi felrakódásokat és elszíneződéseket, illetve tükörsimára polírozzuk a fogfelszínt, ezzel lehetőséget biztosítva az otthoni szájhigiéne tökéletes fenntartására annak érdekében, hogy kevésbé rakódjon le a fogakon fogkő és elszíneződés. A kiemelkedő szájhigiénia segíti a saját fogak és a behelyezett fogászati implantátumok hosszú távú megtartását.

az intraorális homokfúvó (Air Flow) segítségével tükörsimára polírozzuk a fogakat

Mosolytervezés – Smile design:

egy-egy, különösen első fogakat érintő kezelés –pl. fémmentes cirkon korona vagy híd, préskerámia e.max héj elkészítése- előtt nehéz elképzelni, hogy milyen eredményre is számíthatunk. Ebben nagy segítség számunkra a digitális mosolytervezés: az Ön arcáról, szájáról és fogairól készített speciális fotó alapján egy számítógépes programmal létre tudjuk hozni a tervezetthez közeli képet a fogakról, így könnyebb dönteni az adott kezelésről. Természetesen ez az eljárás csak egy közelítő képet tud adni Önnek a majdani eredményről.

mosolytervezés
a számítógépes mosolytervezés előre megmutatja, hogy mit tudunk kihozni egy-egy esetből

Autokláv:

a rendelőnkben használt B osztályú (frakcionált elővákuumos) autokláv a rendelői sterilizálás ma ismert legkorszerűbb módszere. Azért vezettük be, hogy Önnek a legmagasabb fokú fertőzésmegelőzést alkalmazhassuk a fogászati és szájsebészeti beavatkozások (pl. bölcsességfog eltávolítás, fogászati implantátum beültetés) során. A módszer lényege, hogy frakcionált elővákuumot alkalmazva gőz segítségével még az üreges műszereket is tökéletesen csíramentessé tudjuk tenni rövid idő alatt.

Rádiósebészet:

segítségével –mely 4MHz-es rádiófrekvenciát használ- vérzés és komolyabb hőterhelés nélkül tudunk ínyplasztikai beavatkozásokat végezni. A rádiófrekvenciás sebészet fogászati alkalmazását hazánkban rendelőnk orvosa – Dr. Tóth György – oktatja.

rádiófrekvenciás sebészeti egység

Az egyszerű, egy fogat érintő ínykorrekciótól (pl. a szuvas üregbe beburjánzó ínyrész eltávolítása) a nagyobb, több fogat érintő esztétikai beavatkozásokon át (pl. szimmetra helyreállító műtét) a bonyolultabb szájsebészeti műtétekig (pl. fogszabályozás miatti fog feltárás, bölcsességfog eltávolítás) sokszor sikerrel használjuk ezt a korszerű technológiát. Segítségével sok olyan fogat tudunk megmenteni, vagy egy lépésben helyreállítani, melyet eddig nem tudtunk megoldani.

rádiófrekvenciás ínyplasztika vérzés nélkül

Szájkamera:

ez egy olyan kisméretű autofókuszos kamera, mely saját fényforrással rendelkezik. Segítségével a kinagyítva a számítógép képernyőjére tudjuk vetíteni és archiválni a fogak különböző elváltozásait, a kezelés közbeni állapotot és a kész végeredményt, így könnyebb fogalmat alkotni, hogy mi is történik az Ön fogával pl. egy fogkő eltávolítás, esztétikus tömés, élpótlás, direkt héj, fémmentes porcelán (cirkon) korona, e.max héj vagy Gradia betét elkészítése során.

a szájkamerával megmutatjuk az előtte-közben utána képeket

Piezo csontsebészeti eszköz (Piezosurgery):

A piezosebészet lényege a precíz, szelektív vágás: 30 kHz frekvenciával hatékonyan vágja a csontszövetet, de megkíméli a lágyszöveteket, melyek vágásához 50 kHz lenne szükséges. Ezt a képességét a szájsebészeti beavatkozások során használjuk ki pl. kíméletes fogeltávolítás, bölcsességfog műtét, fogbeültetés (fogászati implantátum behelyezés).

piezo Ultrasurgery a kíméletes csontsebészet alapja

Időpont kérés

  Adatkezelési nyilatkozat

  TriDent Esztétikai és Családi Fogászat

  … hogy Ön is elégedett és gyönyörű mosollyal gondoljon vissza a TriDentnél végzett fájdalommentes kezelésekre!
  A hét minden munkanapján várjuk Önt is barátságos, nyugodt légkörben, high-tech felszereltséggel!

  — Dr. Tóth György

  Facebook

  Facebook Pagelike Widget