MOSOLYTERVEZÉS

TriDent Budapest Esztétikai és Családi Fogászat, Implantológiai Központ

Sokszor nehéz elképzelni, hogy még egy konkrét és átlátható kezelési terv elkészítése és megbeszélése után is, hogy vajon milyen lesz majd a végeredmény: milyen lesz az új mosolyom?
A mosolytervezéssel (smile design) az a célunk, hogy tervezhetően és kiszámíthatóan alkossuk meg azt a mosolyt, mely harmóniában áll az Ön karakterével, egyúttal figyelembe tudjuk venni fogainak az elhelyezkedését, az ajkainak és ínyének arányait, lefutását, az ajkak íveit, az arc és a mosoly szimmetriáját és karakterét.

A mosolytervezés folyamata:

A szép mosolyt könnyű elképzelni, de nehéz meghatározni. Ebben segít a mosolytervezés, és a mosolytervezéssel foglalkozó ún. esztétikai fogorvosnak tisztában kell lennie azokkal a megfogalmazható szabályokkal, amitől egy mosolyt szépnek látunk, és ehhez kell rendelnie azokat a módszereket, melyek segítségével az Ön igényének megfelelővé varázsolja mosolyát.


 • Konzultáció: igények és lehetőségek megbeszélése, fotók készítése, mosoly analízis és esztétikai arc analízis
 • mosolyterv elkészítése végül is egy vizuális egyedi kezelési terv felállítása, amely tervek alapján eldönthetjük, hogy melyik megoldás állna Önnek legjobban. Ezt a folyamatot hívjuk számítógépes mosolytervezésnek, A mosolytervezés fontos eszköze az arcról, a szájról és a fogakról,  a megfelelő irányból elkészített digitális fotók  melyeket egy mosolytervező szoftver segítségével feldolgozunk és előre megtervezzük majdani mosolyát (mosolyterv verziók). Fontos, hogy a mosolytervezés olyan fogorvos kezében legyen, aki mind funkcionálisan, mind pedig esztétikailag át tudja tekinteni az esetet annak érdekében, hogy a megálmodott mosoly nemcsak kivitelezhető, hanem hosszú távon biztonságosan megtartható legyen.
 • Diagnosztikus ideiglenes mosoly készítés, mely során megbizonyosodhatunk arról, hogy –mielőtt még a végleges munka elkészülne- biztosan megfelelő-e a kiválasztott megoldás, vagy igazítanunk kell esetleg rajta.
 • A végleges megoldás elkészítése, hogy tartósan élvezhesse új mosolyát. Ez történhet fogfehérítéssel, fogszabályozással, és/vagy fémmentes korona, cirkon korona, fémmentes héj, préskerámia héj, e.max héj, e.max korona segítségével.

További információkért látogasson el a mosolytervezéssel foglalkozó tematikus oldalunkra!

a számítógépes mosolytervezés előre megmutatja, hogy mit tudunk kihozni egy-egy esetből

Tipikus és szép megoldások rendelőnk eseteiből:

Időpont kérés

  Adatkezelési nyilatkozat

  TriDent Esztétikai és Családi Fogászat

  … hogy Ön is elégedett és gyönyörű mosollyal gondoljon vissza a TriDentnél végzett fájdalommentes kezelésekre!
  A hét minden munkanapján várjuk Önt is barátságos, nyugodt légkörben, high-tech felszereltséggel!

  — Dr. Tóth György

  Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Itt kérhet visszahívást!

  Munkatársunk 1 munkanapon belül visszahívja!

  Sürgős esetben hívja munkanapokon 9-19h között a +36 1 230 8067 vagy a  +36 20 945 8797 számunkat.