KÍMÉLETES SZÁJSEBÉSZET

TriDent Budapest Esztétikai és Családi Fogászat, Implantológiai Központ

Rendelőnkben működő szájsebészet rendelésünknek a profilja 2 fő részre osztható:
dento-alveoláris sebészet
parodontológia (fogágybetegségek kezelése)
A dento-alveoláris sebészeti és parodontológiai rendelésünkön a következő kezelések elérhetők:

Kíméletes bölcsességfog eltávolítás

A bölcsességfogak eltávolítását rendelőnkben a helyben elvégezhető panoráma röntgen vizsgálat után a modern szakmai protokolloknak megfelelően kíméletesen (vésés nélkül), speciális, fiziológiás sóoldattal hűtött sebészi fúróval, steril körülmények között fájdalommentesen végzi szájsebész specialistánk: Dr. Komlós György dento-alveoláris sebész szakorvos.

Gyökércsúcs rezekció, retrográd gyökértömés

Abban az esetben, ha a gyökérkezelés során nem sikerül a gyökércsúcsi gyulladást megszüntetnünk (pl. ritka esetben mikroszkóppal is átjárhatatlan gyökércsatorna miatt), a gyökércsúcs rezekció során a gyökércsúcsnál található gyulladásos szövetet eltávolítjuk, majd a beavatkozás során a gyökércsúcsból is eltávolítunk, mert a csúcs közelében szaporodó baktériumok a gyulladást fenntartanák. A gyökércsúcs rezekciót legtöbbször helyi érzéstelenítésben végezzük, a műtét során kis ablakot nyitunk az állcsonton, ezen keresztül a gyulladt szöveteket eltávolítjuk, a fog csúcsát pedig egy speciális anyaggal (MTA) retrográd gyökértöméssel látjuk el.

Parodontális kürettázs (curettage)

A fogágybetegség fázisai

A fogágybetegség kezelése során a fogkő eltávolítása után szükséges lehet az ún. kürettálásra, vagy parodontális kürett-re.  A kürettálás célja az íny alatti gyulladt szövetek alapos eltávolítása, így megakadályozva az íny alatti kórokozók szaporodását. A helyi érzéstelenítésben végzett fájdalommentes kezelés végén fertőtlenítő gyógyszert helyezünk az ínytasakokba. A kürettálás után 3-4 héttel a kontrollvizsgálaton ellenőrizzük a fogíny gyógyulásának mértékét és az egyéni szájápolás hatékonyságát. Ilyenkor szoktuk elvégezni az esetlegesen elálló szélű tömések, koronák cseréjét, melyek megléte elősegíti a fogínysorvadást. Amennyiben a professzionális szájhigiénés kezelés, az egyéni szájhigiéne javítása és a zárt kürett nem hozza meg az elvárt eredményt, szükség lehet az ún.: „Nyitott kürett” elvégzésére.

Nyitott kürett

Az 5mm-nél mélyebb tasakokat szükséges nyitott kürettel kezelni. A nyitott kürett során fájdalommentesen, apró feltárásból tisztítjuk ki a tasakot, szükség esetén  regeneratív anyag használatával.

Fájdalommentes beavatkozások

Rendelőnkben különös hangsúlyt fektetünk a fájdalommentes kezelésekre. Ennek érdekében az érzéstelenítő injekció előtt a gyümölcsízű felületi zsibbasztó zselével kezelt felületre kíméletesen adjuk az érzéstelenítő oldatot extra vékony lézerkezelt szilikonréteggel ellátott kanüllel, cilinderampullás adagolóval, minimális szöveti nyomással.

Kiemelkedő sterilitás

A TriDent fogászaton B típusú frakcionált elő és utóvákuumos autoklávval (megöli a baktériumokat, vírusokat, gombákat és prionokat is, még az üreges műszerekből is) sterilizált műszereket használunk, saját fóliázó géppel csomagolva vigyázunk az Ön egészségére.

Helyben elvégezhető diagnosztika

Rendelőnkben helyben biztosítjuk pácienseink számára a digitális fogászati röntgent és a panoráma röntgent.

Aki a szájsebészet rendelést végzi a TriDent Esztétikai és Családi Fogászaton:

Időpont kérés

  Adatkezelési nyilatkozat

  TriDent Esztétikai és Családi Fogászat

  … hogy Ön is elégedett és gyönyörű mosollyal gondoljon vissza a TriDentnél végzett fájdalommentes kezelésekre!
  A hét minden munkanapján várjuk Önt is barátságos, nyugodt légkörben, high-tech felszereltséggel!

  — Dr. Tóth György

  Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Itt kérhet visszahívást!

  Munkatársunk 1 munkanapon belül visszahívja!

  Sürgős esetben hívja munkanapokon 9-19h között a +36 1 230 8067 vagy a  +36 20 945 8797 számunkat.