MIKROFOGÁSZAT

TriDent Budapest Esztétikai és Családi Fogászat, Implantológiai Központ

Amíg régen egy szuvasodás kitisztításánál törvényszerűen nagy lyukat fúrtak a fogba, addig ma a minimálinvazív fogászati technikákkal –másik nevén mikrofogászattal- lehetőségünk van arra, hogy a fog felszínén akár több kicsi üreg külön töméssel való ellátására.

A minimál invazív fogászat (mikrofogászat, Minimally Invasive Dentistry: MID), vagy precíz fogászat: ez a módszer azt jelenti, hogy extrém kis fejű fúróink (1 mm-es, vagy annál is kisebb fejű!) segítségével a fog szuvasodásának tisztításánál csak a minimálisan legszükségesebb mennyiségű foganyagot távolítjuk el. Így a lehető legtöbb az egészséges fogállományt meg tudjuk kímélni.

Ennek köszönhetően Ön is élvezheti a hazai rendelők közül még csak kevésben elérhető mikrofogászat előnyeit: kisebb kellemetlenség és hosszabb élettartamú fogak. Az ilyen finom munka megköveteli azt, hogy nagy nagyításban dolgozzunk: fogászati mikroszkóp (nagyítása az ötszöröstől a huszonötszörösig állítható), vagy binokuláris nagyítónk (két és félszeres nagyítástól az ötszörös nagyításig) teszi lehetővé a legprecízebb munkát. A mikrofogászatnak nemcsak a tömések precízebb és kíméletesebb elkészítésénél (a fúráson kívül a az üreg előkészítésén át a tömőanyag rétegek adaptációján át a kész tömés magasságának beállításáig és polírozásáig) van jelentősége, hanem a betétek, a direkt és préskerámia héjak, koronák készítésénél is. Sőt, a szájhigiénés kezelések esetén, illetve a kiemelt precizitást igénylő szájsebészeti beavatkozásoknál (implantológiai, csontpótló műtéteknél) és parodontológiai műtéteknél (nyitott és zárt kürettázs, ínysebészet, ínyövet, kötőszövetes szabad lebeny átültetés stb.)

A mikroszkópos gyökérkezelés is egy minimál invazív mikrofogászati technikának tekinthető, ugyanis a mikroszkópos gyökérkezelés egyik célja, hogy a lehető legkevesebb ép saját foganyag eltávolításával találjuk meg a fogban található összes gyökércsatornát. A nagy nagyítás segítségével mintha egy másik dimenzió nyílna ki az ezt használó orvos szeme előtt. Az eszközökön kívül (fogászati binokuláris lupé vagy nagyító és fogászati operációs mikroszkóp) természetesen szükség van megfelelő felkészültséggel és nagyításban szerzett tapasztalattal bíró fogorvosokra, akik az adott beavatkozást a mikrofogászat módszerével képesek rutinszerűen elvégezni. A TriDent Esztétikai és Családi Fogászat, Implantológiai Központ orvosai az előbb említett beavatkozásokat rendszeresen nagyításban végzik.

Időpont kérés

  Adatkezelési nyilatkozat

  TriDent Esztétikai és Családi Fogászat

  … hogy Ön is elégedett és gyönyörű mosollyal gondoljon vissza a TriDentnél végzett fájdalommentes kezelésekre!
  A hét minden munkanapján várjuk Önt is barátságos, nyugodt légkörben, high-tech felszereltséggel!

  — Dr. Tóth György

  Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Itt kérhet visszahívást!

  Munkatársunk 1 munkanapon belül visszahívja!

  Sürgős esetben hívja munkanapokon 9-19h között a +36 1 230 8067 vagy a  +36 20 945 8797 számunkat.