Foghúzás nélküli KÍMÉLETES fogszabályozás lágy erőkkel

Modern fogszabályozás lágy erőkkel, foghúzás nélkül

-így is lehet!:-)


Még kevesen tudják, hogy a fogszabályozásban jelenleg orvosi és esztétikai szempontből is a legkorszerűbbnek tekintett módszer az úgynevezett Damon technika, vagy „lágy erejű fogszabályozás” számos előnyt tartogat mind a felnőtt fogszabályozás, mind a gyermek fogszabályozás területén:

  • 400–600-szor kisebb erőkkel lehet mozgatni a fogakat (ezért nevezik lágy erejű fogszabályozásnak)
  • Sokkal könnyebb megszokni és viselni a készüléket a lágy erők és a kisebb brackettek (felragasztott tappancsok) miatt.
  • Gyorsabb is vele a kezelés mint a hagyományos fix készülékkel.
  • Biológiai szempontból sokkal előnyösebb a kezelés a fogak, a fogágy és az állcsontok számára a lágy erők miatt.
  • Foghúzás nélkül meg lehet vele oldani bármilyen mértékű torlódást a nagy oldalirányú tágító képesség miatt, ezért is hívják „Foghúzás nélküli fogszabályozás”-nak.
  • Kevesebbszer és ritkábban kell jönni: az ún. aktiválások (kontroll, ívcserék, stb.) a kezelés első 8-10 hónapjában 2 havonta történnek, utána pedig havonta.
  • Szép széles mosolyt lehet varázsolni mindenkinek az arcára. A funkcionális, mosoly, és arcesztétikai eredmények a kezelések végén önmagukért beszélnek.
  • Könnyebb a tisztítása mivel nincsenek gumi rögzítőelemek és kisebbek a brackettek (felragasztott tappancsok)
  • Esztétikus kerámia és fém kivitelben elérhető

Mikor érdemes elkezdeni? A legmodernebb szemlélet, melyet mi is vallunk, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járó módon kezeljük pácienseinket, egyúttal a lehető legtökéletesebb eredményt érjük el. Ezért az ún. vegyes fogazatban (még vannak tejfogak is) csak akkor alkalmazunk előkezelő készüléket, ha mindenképpen muszáj. Sokszor folyamatos, négy-hathavonta történő kontroll mellett a teljes maradó fogazat megjelenéséig nem történik semmilyen kezelés, és utána fix lágy erőkkel működő ún. Damon rendszerű készülékkel sok éves kezelés helyett általában másfél év alatt megoldunk minden problémát legtöbbször foghúzás nélkül.

Kinek lehet? Sosem késő belevágni a gyermekkorban el nem végzett fogszabályozó kezelésbe, amikor cél a gyönyörű mosoly, a fogak tisztíthatósága, az egészséges harapás és az állkapocsizület funkciójának biztosítása. A lágy erejű Damon technika segítségével a felnőtt fogszabályozás esetén minden eltérést ugyanolyan elvek alapján kezelünk, ahogy a gyermek fogszabályozás során, kompromisszumok nélkül, ráadásul legtöbbször foghúzás nélkül és rövidebb kezelési idővel. A lágy erők miatt a már fogágybetegséggel kezelt páciensek fogszabályozása is lehetséges, ilyen esetben azonban a fogágy kezelésnek a fogszabályozás előtt meg kell történnie és a fogszabályozás során folyamatos fogágy kontroll és tökéletes szájhigiénia szükséges.

A TriDent Esztétikai és Családi Fogászat és a Csiki Fogszabályozás együttműködésének köszönhetően már rendelőnkben is elérhető a Damon technika, vagy „lágy erejű fogszabályozás” foghúzás nélkül.

Hívja rendelőnket fogszabályozási konzultációs időpontért: +36 20 945 8797, vagy +36 1 230 8067 (munkanapokon 14-19h)

A rendelőnkben végzett fogszabályzó kezeléseket dr. Keresztúri Márk végzi, aki dr. Csiki Péter mentoráltja volt évekig, aki a lágy erejű fogszabályozásban a legnagyobb esetszámmal rendelkező fogszabályozó szakorvos Magyarországon 2004 óta, a Damon rendszerű passzív önzáró lágy erejű fogszabályozás hivatalos oktatója.

Leave a reply